Ревюта

"Едно дълго очаквано издание е вече в колекцията ми. От извествено време колекционирам съвременна българска литература. Има диаманти, но има и плява.

Стихотворенията на Цвета Тодорова попада в първата категория. 

"От тук до края на сърцето" е второто доказателство, че Цвета попада в първата категория. Тази стихосбирка е доста по-различна от дебюта й - "Пиша, за да забравя. Четеш, за да спомниш".

Общото и двете книги е мотива за прародителя. Само, че няма да издам какво имам предвид с това. Ще ви оставя само да стигнете до отговора. 

Мога да сравня "Сърцето" със "свръхкратките истории" на Георги Господинов. И тук има свръхкратки текстове, които в контраст с дължината си са наситени със силни послания и символи. За пореден път се убеждавам, че силното слово е краткото и ясното.

Стиховете които ще прочетете са меланхолични, замечтани, смея да твърдя философски.

Докато четох си пуснах "Ревю" оказа се, че книгата толкова ме е погълнала, че не чувам музиката.

Приятно четене!" 

Димитър Йосифов

 

"От тук до края на сърцето“ за мен е една поема, един наниз от словни бисерчета, събирани в неспокойни нощи, росни утрини, слънчеви следобеди, край ромолящи ручейчета, зелени поляни, под невидимото крило на обичната баба, в сърцето на големия град, където всичко е любов или самота.

Тези кратки стихове като въздишки са несекващото дихание на любовта. На любовта на една много млада жена, към скъпите на сърцето хора, към природата, въздуха, слънцето и дъжда, към любимия човек. И в крайна сметка към словото, с което по най-пестеливия начин да се изразят и съхранят „безценните неща, в един свят, в който всичко се купува и продава“. Стиховете в тази книга са толкова кратки, че често звучат афористично, но с излъчването на поезията.

Михаил Григоров

 
Не вярвам в случайностите...имах нужда от тази “прегръдка” и получих книжката в най-подходящият момент❤️ Да имаш поезия в библиотеката си е като да имаш диамант.Нещо малко,но много скъпоценно!
 
Мирелла Иванова
 
 
Цвета е невероятен талант! С малко думи успява да докосне сърцето на всеки човек. С радост я чета! ❤️
 
Sintia-Mari Angelova
 
 
Толкова любов и щастие ми носят тези 60 страници..чувства между две корици. Цвета просто умее да го прави,както трябва(даже много повече от това). Благодаря ѝ за цялата емоция,която ми донесе!❤️
Мария Димитрова
 
 
Силни думи, идващи право от сърцето! ❤️
Севиля Ибрахим-Зелева
 
Нямам думи, просто уникална!
Marina